Tuinmeubelen van wicker & vlechtwerk

 

Wat is wicker?

 

Tuinmeubelen van wicker zijn vervaardigd uit een kunststof vezel. De wicker kunststof vezel lijkt qua uitstraling aanzienlijk veel op rotan, al is een rotan tuinmeubel veel gevoeliger voor de invloeden van het weer. Onze wicker tuinmeubelen zijn allemaal voorzien van een aluminium binnen frame. Het aluminium tuinmeubel frame is erg stevig zodat je jaren lang plezier kunt beleven van je tuinmeubelen. De geweldige voordelen van wicker tuinmeubelen in combinatie met het aluminium zorgen er voor dat de wicker loungesets, wicker tuinsets, wicker tuinstoelen en overige wicker tuinmeubelen licht van gewicht en daardoor zeer eenvoudig te verplaatsen zijn.

 

Soorten wicker tuinmeubelen:


Tuinmeubelen van wicker zijn een echte trend. Tegenwoordig worden tuinmeubelen vervaardigd uit verschillende soorten wicker draad. De meest gebruikte wicker tuinmeubel draden zijn:

 

-       Plat wicker draad

-       Dubbel half rond draad

-       Half rond draad

-       Rond draad

 

Maar wat zijn nu de verschillen in tuinmeubel wicker draden? De bovenstaande wicker soorten zijn al gesorteerd op de kwaliteit van het draad.

 

Tuinmeubelen van plat wicker:


De breedte van het platte tuinmeubel draad kan variëren. Zo heb je plat vlechtdraad van 0,5 cm breed en van 2 cm breed. De dikte van het draad is dunner dan (half) rond vlechtdraad en daardoor kwetsbaarder. Een plat wicker draad zou bijvoorbeeld eerder kunnen gaan scheuren bij een beschadiging, dan een rond draad. Daarnaast kan een plat vlechtdraad moderner ogen aangezien je er een strak design van kan vlechten. Tuinmeubelen van plat wicker zijn ook de goedkoopste variant, aangezien het materiaal het minst dik is.

 

Tuinmeubelen van dubbel half rond wicker:

Dubbel half rond is een plat vlechtwerk draad, dun ingesneden en aan beide kanten iets naar buiten gekrult waardoor het half rond lijkt maar niet is. De draden van deze tuinmeubelen zijn dunner dan een half rond draad maar iets dikker dan tuinmeubelen met een plat draad.
Tuinmeubelen van dubbel half ronde draden zijn afhankelijk van het type draad steviger dan tuinmeubelen van plat wicker.

 

 

  

Tuinmeubelen van half rond wicker:

 

Half rond wicker is een rond wickerdraad wat als het ware door midden is gesneden. Hierdoor kan het draad strakker om het aluminium frame van het tuinmeubel worden gevlochten. Tuinmeubelen met een half rond wicker draad zijn van hogere kwaliteit dan tuinmeubelen met een plat of dubbel half rond wicker draad. Tuinmeubelen met een half rond draad geven de tuinmeubelen een robuuste uitstraling en staan garant voor vele jaren tuinplezier.

 

 

Tuinmeubelen van rond wicker:

 

Rond wicker draad is het meest sterke vlechtwerk wat je kan kopen. Dit komt omdat draad het dikste is, waardoor er dus meer materiaal op zit en dus ook sterker is. Het vlechtdraad is hierbij helemaal rond. Echter is het wel een lastige klus om tuinmeubelen met een rond draad te produceren. Het ronde wicker draad is minder flexibel dan de de overige tuinmeubel draden. Hierdoor is het veel voorkomend om bij tuinmeubelen gebruik te maken van een combinatie half rond en rond wicker draad.

De punten van het tuinmeubel waar de meeste slijtage ontstaat worden dan voorzien van een rond wicker draad. Hierbij valt te denken aan de armleggers en bovenkant van tuinmeubelen. Deze combinatie van draden zorgt er voor dat je jaren lang kunt genieten van jouw tuinmeubelen.

 

Bij 4 seizoenen tuinmeubelen gebruiken wij veelal half rond in combinatie met rond wicker.

Op de plekken waar het draad het stevigst moet zijn op de bovenkant, armleggers en onder bij de poten gebruiken wij rond wicker, de zijkanten bestaan dan uit half rond wicker. Waardoor de stoel niet te zwaar en breed wordt.

Actie en outlet sets als de amarillo en helsinki zijn gemaakt van dubbel half rond!

De bali is weer van helemaal half rond een mooie stevige draad die garant staat voor langdurig lounge plezier.

Is het je niet helemaal duidelijk waarvan de set waarin jij geinteresserd bent is gemaakt?
Vraag het gerust aan ons wij adviseren je graag.