Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    18 July 2024

    Hoe creëer je schaduwplekjes in je tuin: Geniet comfortabel van buiten

    De zomer is in volle gang en wat is er nu heerlijker dan genieten van ontspanning en verkoeling in je eigen tuin? Of je nu in de zon geniet, een boek leest in de schaduw of een gezellige barbecue organiseert met vrienden en familie, een goede parasol is onmisbaar in jouw tuin.

    De zomer brengt lange, zonnige dagen met zich mee, perfect om buiten te zitten en te genieten van je tuin. Echter, te veel zon kan oncomfortabel en zelfs schadelijk zijn. Schaduwplekjes zijn essentieel om een prettige buitenruimte te creëren waar je heerlijk kunt zitten en ontspannen. Parasols bieden een eenvoudige en stijlvolle oplossing om schaduw te creëren. Hier zijn enkele tips en ideeën om schaduwplekjes te maken met parasols, zodat je optimaal kunt genieten van je tuin.

     

    1. Kies de juiste parasol

    Er zijn verschillende soorten parasols beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Het kiezen van de juiste parasol hangt af van je specifieke behoeften en de indeling van je tuin.

    Staande parasol: Deze klassieke parasols zijn veelzijdig en eenvoudig te verplaatsen. Ze zijn perfect voor het creëren van tijdelijke schaduwplekken.

    Zweefparasol: Deze parasols hebben een vrijdragende arm, waardoor ze flexibel geplaatst kunnen worden zonder een centrale paal. Dit maakt ze ideaal voor over eettafels of loungesets.

    Tip: Kies een parasol met UV-bescherming om jezelf extra te beschermen tegen schadelijke stralen.

     

    staande parasols modern

     

    2. Plaatsing en Positionering

    De positionering van je parasol is cruciaal om de maximale schaduw te krijgen op de gewenste plekken.

    Bij het zitgedeelte: Plaats een parasol bij je tuinmeubelen zoals een loungeset of een eettafel. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt zitten zonder blootgesteld te worden aan de felle zon.

    Flexibele plaatsing: Gebruik een verrijdbare parasolvoet om de parasol eenvoudig te verplaatsen naargelang de zon draait. Dit geeft je de flexibiliteit om op elk moment van de dag schaduw te creëren waar je het nodig hebt.

    Strategische hoek: Zet de parasol op een plek waar hij de meeste schaduw biedt tijdens de heetste uren van de dag, meestal tussen 11.00 en 15.00 uur.

     

    boho parasol

     

    3. Combineer met andere schaduw oplossingen

    Parasols werken goed in combinatie met andere schaduw oplossingen om een veelzijdige buitenruimte te creëren.

    Schaduwdoeken: Hang een schaduwdoek op naast je parasol voor extra bescherming. Dit kan vooral handig zijn op dagen met intense zon.

    Natuurlijke schaduw: Plant bomen of hoge struiken in de buurt van je parasol om een mix van natuurlijke en kunstmatige schaduw te krijgen. Bomen zoals de Japanse esdoorn of de sierappelboom bieden zowel schaduw als een decoratief element.

    Pergola’s of overkappingen: Een pergola met een parasol eronder biedt dubbele bescherming en voegt een architectonisch element toe aan je tuin.

     

    4. Comfortabele tuinmeubelen

    Combineer je parasol met comfortabele tuinmeubelen om een uitnodigende schaduwrijke plek te creëren.

    Loungeset: Kies voor een loungeset met zachte kussens en plaats deze onder een grote zweefparasol. Dit maakt een perfecte plek om te ontspannen en een boek te lezen of een drankje te nuttigen.

    Eettafel: Plaats een eettafel met stoelen onder een grote parasol. Dit maakt buiten dineren comfortabel, zelfs tijdens de warmste dagen.

    Ligbedden: Zet een ligstoel onder een verstelbare parasol voor een schaduwrijke plek om te zonnebaden zonder te verbranden.

     

    5. Esthetiek en decoratie

    Een parasol kan ook een decoratief element toevoegen aan je tuin.

    Kleuren: Kies een parasol in een kleur dat past bij je tuinmeubilair en de algehele stijl van je tuin. Heldere kleuren kunnen een vrolijke uitstraling geven, terwijl neutrale tinten een meer serene sfeer creëren.

    Verlichting: Hang lampjes of lichtslingers aan je parasol voor een sfeervolle verlichting in de avonduren. Dit maakt je schaduwrijke plek ook 's avonds een gezellige plek om te vertoeven. 

     

    Hoe kan ik nu het beste van mijn tuin genieten in de warme zomer?

    Parasols zijn een effectieve en stijlvolle manier om schaduwplekjes in je tuin te creëren. Door de juiste parasol te kiezen, strategisch te plaatsen, te combineren met andere schaduw oplossingen, en comfortabele tuinmeubelen toe te voegen, kun je een heerlijke buitenruimte maken waar je kunt genieten van de zomerzon zonder de ongemakken van te veel hitte. Experimenteer met verschillende opstellingen en decoraties om een unieke en uitnodigende schaduwrijke plek te creëren die perfect aansluit bij jouw behoeften en de stijl van je tuin.

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.